Δελτίο Τύπου Τελετής Έναρξης

19/11/2019


Image title

Image title

Image title

Image title

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η Τελετή Έναρξηςτου 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Την Τελετή Έναρξης παρουσίασε η ηθοποιός Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Η Τελετή Έναρξης ήταν αφιερωμένη σε μια σπουδαία προσωπικότητα, σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Μια από τις εφευρετικότερεςπροσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης που με το έργο του υπήρξε μια απότις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της ιστορίας του ανθρώπου. Στην Τελετή Έναρξης προβλήθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το ΙταλικόΜορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας η ταινία «Εγώ, ο Λεονάρντο» του Jesus Garces Lambert , σε πρώτη Πανελλήνια Προβολή. Την προβολή τηςταινίας προλόγισε η Διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου κ. Anna Mondavio, η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό.

Την  Έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε οΑντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης. Με την παρουσία τους τίμησαντην εκδήλωση ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Βαγγέλης Αποστόλου, η Διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου κ. Anna Mondavio, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, η πρώην Διευθύντρια Κινηματογραφίας Υπουργείου Πολιτισμού κ. Τίνα Πισχιτζή, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Θεοδώρα Ακριώτη, ο πρώην Βουλευτής κ. Γιώργος Ακριώτης, καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκεο Διευθυντής Φωτογραφίας Νίκος Καβουκίδης, ο Πρόεδρος της Ταινιοθήκης Θόδωρος Αδαμόπουλος, ο σκηνοθέτης & Animator Ιορδάνης Ανανιάδης, ο ΔιευθυντήςΦωτογραφίας Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο σκηνοθέτης Νίκος Παπαθανασίου, ο σκηνοθέτηςΜένος Δελιοτζάκης, ο σκηνοθέτης Πάνος Κέκας, ο παραγωγός Βασίλης Λεοντιάδης.

Ο Υπεύθυνος της Διοργάνωσης του Φεστιβάλ κύριος Γιώργος Ιωάννου ανέφερε πως «το Φεστιβάλ φέτος δίνει έμφαση στους νέουςδημιουργούς με την ενίσχυση του εκπαιδευτικού του προγράμματος. Ο εμπλουτισμός τωνπαράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ και η ανάπτυξη του τμήματος  για νέους δημιουργούς θέτουν το έδαφος για την είσοδο των νέων στον μαγευτικό κόσμο του ντοκιμαντέρ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε πως «το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρέπειτα από 13 χρόνια λειτουργίας αποτελεί μια πολύχρωμη ολοζώντανη ψηφίδα που προάγει δεσμούς αγάπης και σεβασμού στην πόλη της Χαλκίδας. Μας γεμίζει εικόνες,ήχους και συναισθήματα που σκοπό έχουν να μας κάνουν όλους καλύτερουςανθρώπους».      Η Διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου κ. Mondavio ανέφερε πως «η χαρά και η τιμή είναι ιδιαίτερη, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest, ένα εγχείρημα που στοχεύει στον συνδυασμό των πιοόμορφων στοιχείων τόσο της ελληνικής όσο και της ιταλικής κουλτούρας, σε μια δομημένη και μακροχρόνια στρατηγική, ξεκινά εκ νέου ο διμερής διάλογος πουαφορμή έχει τον πολιτισμό σε όλες τις μορφές του».

Η βραδιά συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας «Εγώ, ο Λεονάρντο» τουJesus Garces Lambert σε πρώτη Πανελλήνια Προβολή.


Image titleImage title

Image title

Image title


Εγγραφή στο Docfest Newsletter